Formule 1

GOAT-debat Hamilton-Schumacher – Rubens Barrichello veilt oordeel: “Zijn mentaliteit was briljant”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 oktober 2024 10:54

Sinds Lewis Hamilton in 2020 zijn zevende wereldtitel won en op gelijke hoogte kwam met Michael Schumacher gaat het Greatest Of All Time-debat tussen deze twee coureurs. Rubens Barrichello is één van de weinige coureurs die samen met de twee coureurs heeft geracet. Hij was zelfs jarenlang teamgenoot van ‘Schumi’, toch ziet hij Hamilton als de grotere coureur van de twee.

Lewis Hamilton Michael Schumacher Rubens Barrichello

In 2021 kwam Hamilton pijnlijk dicht bij het behalen van zijn achtste titel. Hiermee had hij een einde aan het debat kunnen maken, maar Max Verstappen stak hier op vakkundige wijze een stukje voor. Terwijl er rondom Schumacher een mythische status hangt, heeft Hamilton wel veertien overwinningen meer gescoord van de Duitser.

Barrichello is één van de meest ervaren coureurs in de Formule 1. Hij reed negentien seizoenen in de Formule 1 en was tussen 2000 en 2005 teamgenoot van Michael Schumacher. In deze tijd won de Duitser maar liefst vijf van zijn zeven kampioenschappen.

Tussen 2007 en zijn pensioen eind 2011 deelde hij de baan ook met Lewis Hamilton. In de High Performance-podcast veilt de Braziliaan zijn oordeel over welke coureur het GOAT-debat wint:
Toen Lewis bij ons kwam, was hij – en dat is hij nog steeds – de meest natuurlijk getalenteerde coureur waarmee ik in mijn carrière bij Mercedes heb samengewerkt, zelfs meer dan Michael. Zoveel natuurlijk talent. De reis die we met hem hebben afgelegd was: ‘We gaan samen kampioenschappen winnen.’

"Zijn mentaliteit toen hij zich bij ons aansloot, was briljant. Ik begrijp waarom hij zo succesvol is, maar hij had ook de instelling van: ‘Ik ga elke race winnen, hoe dan ook, ongeacht de prijs.’

"Lewis heeft gewoon enorm veel natuurlijk talent. Daarnaast heeft hij eigenschappen en gewoontes die ervoor zorgen dat hij, als hij tijdens VT1 de baan opgaat, bijna als een octopus over het stuur hangt. Hij verandert voortdurend elke instelling en verkent alles. Maar dat is precies wat hem zo ongelooflijk maakt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS