Formule 1

Carlos Sainz hoopt mee te vechten voor de overwinning in de Grand Prix van de Verenigde Staten

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 14:07

Carlos Sainz klonk na de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten optimistisch over zijn kansen voor de Grand Prix van zondagavond. De Ferrari-coureur mag de race als derde aanvangen, achter voormalig teamgenoten Lando Norris en Max Verstappen.

Carlos Sainz Max Verstappen Lando Norris

Sainz wist zich, na een puike performance in de sprintrace, in de slotfase van Q3 naar de derde plaats te rijden. Hoewel de Spaanse coureur een gat van ruim drie tienden moest laten naar de tijd van Norris, voelt hij zich klaar om zondag het gevecht aan te gaan.

"Ik ben relatief optimistisch", reageert Sainz optimistisch na een vraag over zijn voorspellingen voor de race. "De race wordt lang, met een volle tank, dus wat we zagen in de laatste stint van de sprintrace hoeft niet hetzelfde te zijn met de 100-plus kilo's brandstof in de auto op zondag.”

“Maar één goed ding is dat we nu een goede referentie hebben uit de sprintrace. Natuurlijk zullen deze jongens (Norris en Verstappen, red.) hun problemen met graining ook hebben verbeterd. Ik denk dat het veld dicht bij elkaar zal zitten, en het zou morgen een spannende race moeten worden tussen meerdere auto’s."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS