Formule 1

Charles Leclerc niet beďnvloed door crash Bearman in 'zijn' Ferrari-bolide: 'Klein probleempje, maar dat...'

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 08:15

Charles Leclerc kwam weliswaar niet in actie tijdens de eerste vrije training in aanloop naar de Grand Prix in Mexico, maar hij zal desalniettemin geschrokken zijn van hetgeen gebeurde gedurende die sessie. De Ferrari-bolide van de Monegask liep behoorlijk wat schade op na een opzienbarende crash tussen gelegenheidscoureur Oliver Bearman en Alexander Albon. Gelukkig was Leclerc wel in staat om ‘gewoon’ deel te nemen aan VT2. In gesprek met F!TV blikt de nummer drie in het wereldkampioenschap terug op de vrijdag in Mexico.



De regels van de FIA schrijven voor dat ieder team minstens twee keer per jaar de kans moet geven aan een rookie om een trainingssessie af te werken. Zodoende nam Bearman kortstondig de plaats in van Leclerc. Ondanks dat de achtvoudig racewinnaar dus minder tijd had om te acclimatiseren, houdt hij een goed gevoel over aan de sessie die hij wel afwerkte.

“Het voelde goed. Het was een beetje rommelig vanwege de rode vlag van George (Russell), daardoor konden we niet het volledige programma doen. Maar al vrij snel zaten we er goed bij. Het gevoel met de auto was goed en de longruns zagen er veelbelovend uit”, aldus Leclerc.

De schade die in de voorgaande oefensessie werd berokkend aan zijn auto, deerde Leclerc niet of nauwelijks. “Het was een makkelijke reparatie. Er was geen grote schade. We hadden een klein probleempje voorafgaand de tweede vrije training, maar dat had niet per se hiermee te maken”, besluit de Ferrari-coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS