Formule 1

Christian Horner lyrisch: 'Max Verstappen heeft het maximale uit de auto gehaald'

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2024 04:02

Het was de voorbije weken eigenlijk louter kommer en kwijl bij Red Bull Racing, maar Max Verstappen heeft voor een flinke opsteker gezorgd met zijn tweede plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De teambaas van Red Bull Racing. Christian Horner, is zodoende ook in zijn nopjes. Hij reageerde na afloop voor de kwalificatie voor de microfoon van Viaplay.



De Brit prijst Verstappen en diens ingenieurs voor de goede ommekeer na een moeizame vrijdag op het Aziatische circuit. “Het was een grote prestatie. Max en de engineers hebben voor een goede ommekeer gezorgd. Na vrijdag zag het er niet goed uit voor ons, maar Verstappen is diep gegaan en hij haalde alles uit de auto wat erin zat.”

Perez’ resultaat was aanzienlijk minder; hij start de race als dertiende. “Sergio had een klein momentje in de chicane. Als dat niet was gebeurd, denk ik dat hij wel Q3 had kunnen halen. Dat was frustrerend voor hem. Gelukkig zijn de Ferrari’s niet ver weg, maar het wordt wel een moeilijke race vanaf P13 op de grid”, stelt Horner.

Hoewel Verstappen er redelijk goed voorstaat, durft Horner geen voorspelling te wagen voor de race. “Morgen is de auto ongeveer 100 kilo zwaarder, met al die brandstof erin. De auto is dan compleet anders. Maar Max heeft het geweldig gedaan en haalde het maximale eruit”, besloot het Red Bull-kopstuk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS