Formule 1

Christian Horner slaat terug! En is Dr. Helmut Marko de volgende zondebok?

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 maart 2024 02:21

Red Bull-teambaas Christian Horner kreeg de laatste tijd flink wat over zich heen. De Brit zou naar verluid grensoverschrijdend gedrag richting een medewerker vertoont hebben. In een daaropvolgend onderzoek door Red Bull Oostenrijk werd de teambaas vrijgesproken. Daarna werden alle berichten anoniem gedeeld. Inmiddels is de dame in kwestie op non-actief gesteld, zo meldt de Britse media. Bovendien lijkt de aandacht nu ineens te verschuiven naar Dr. Helmut Marko. De 81-jarige adviseur van het succesvolle team zinspeelt op de mogelijkheid dat hij door Red Bull GmbH wordt geschorst.

Christian Horner Helmut Marko

De onrust houdt Red Bull al wekenlang in de houtgreep en begon toen de eerste berichten rondom mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag van Christian Horner naar buiten kwamen. Een lek van vermeende bewijsstukken, een mogelijke overstap van Max Verstappen naar Mercedes en de kritische houding van Jos Verstappen gooiden enkel olie op het vuur. Nu lijkt Dr. Helmut Marko de volgend zondebok te worden. "Of ik mij terugtrek of dat ik word geschorst? Dat is een heel lastige zaak. We willen vrede en rust in het team. Het kampioenschap is al moeilijk genoeg met 24 races."

Christian Horner


Christian Horner vecht op zijn beurt terug: "De enige reden dat dit zoveel aandacht heeft gekregen, is vanwege het uitlekken en de aandacht die er in de media is geweest”, reageert Horner op het schandaal wat de paddock in haar greep hield. "Dat is in veel opzichten erg moeilijk geweest, vooral voor mijn familie, omdat het allemaal erg in één richting is gericht. Wat er daarna is gebeurd, is dat anderen er hun voordeel mee hebben willen doen. F1 is een competitieve business en elementen hebben geprobeerd om ervan te profiteren en dat is misschien de minder mooie kant van onze industrie. Ik ben bang dat ik geen commentaar kan geven op iets dat vertrouwelijk is tussen een werknemer en het bedrijf.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS