Formule 1

Dit waren de stewards in Mexico: Johnny Herbert en Tim Mayer met een grote link met McLaren

Uitgegeven door Bart • 28 oktober 2024 11:40

Achteraf is alles makkelijk praten, maar als je naar het lijstje met namen van stewards kijkt, die actief waren tijdens de Formule 1 Grand Prix van Mexico kun je daar je vraagtekens bij zetten. Max Verstappen kreeg tijdens de Mexicaanse Grand Prix twee keer in korte tijd een straf van 10 seconden opgelegd en moest daardoor genoegen nemen met de zesde positie. Als je naar de keuze voor de stewards kijkt, heeft de FIA wellicht niet zo slim gekozen.

Max Verstappen Lando Norris


De stewards van dienst waren Tim Mayer, Loïc Bacquelaine, Johnny Herbert en Alfonso Oros Trigueros. Herbert is overduidelijk geen grote fan van Verstappen en legde eerder dit jaar een taakstraf op nadat Verstappen het wordt 'fucked' gebruikte tijdens een persconferentie in Singapore.

In het geval van Tim Mayer is het nog opmerkelijker, want hij is namelijk de zoon van Teddy Mayer, één van de bazen die na de dood van McLaren oprichter Bruce McLaren het team leidde. Toeval of niet, maar de straffen voor Verstappen waren hoger dan collega's voor vergelijkbare gevallen kregen. Zo kregen George Russell en Lando Norris vorige week in Austin straffen van 5 seconden voor vergelijkbare gevallen.

In Mexico werden daarnaast diverse andere incidenten niet bestraft met tijdstraffen. Ook met het gebruik van het woord 'fuck' door Charles Leclerc En de middelvinger van Liam Lawson (filmpje) werd niks gedaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS