Formule 1

Fernando Alonso: "De auto was geweldig, we zaten er goed bij"

Uitgegeven door Bart • 31 juli 2023 09:01

Fernando Alonso zat de laatste weken een beetje op het tweede plan, maar in Spa-Francorchamps deed de Aston Martin-coureur weer mee. De zaterdag 42 jaar geworden Spanjaard eindigde achter Lewis Hamilton op de vijfde positie. Dat stemde kort voor de zomerbreak tevreden bij Alonso.

Fernando Alonso


"Ik had geluk bij de start en won een paar plaatsen voor Eau Rouge, maar daarna was ik bang dat ik die positie niet vast zou kunnen houden", zei Alonso na afloop. "Maar we waren snel en konden een Mercedes en een McLaren achter ons houden. We zaten er weer goed bij en dat is net voor de zomerbreak goed nieuws voor het hele team."

"De auto was geweldig vandaag en het gaf me echt vertrouwen. Dit is een high-efficiency circuit en na de Britse Grand Prix waren we er niet gerust op dat onze auto hier goed zou presteren. Het team heeft wat aanpassingen gedaan en dat heeft echt goed geholpen."

In de WK-stand staat Alonso op de derde plaats en zijn voorsprong op Hamilton bedraagt nog 1 punt. "We hebben een geweldige eerste seizoenshelft gehad. We staan derde bij de constructeurs en derde bij de coureurs. Dat leek voorafgaand aan het seizoen onmogelijk. Het team heeft echt geweldig werk geleverd. Nu gaan we onze batterijen weer opladen in de hoop dat we nog sterker worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS