Formule 1

Fernando Alonso heeft geen spijt van Alpine-move: "Zou leuk zijn om een kristallen bol te hebben"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 augustus 2023 09:04

Fernando Alonso ruilde eind 2022 het team van Alpine in voor het Britse Aston Martin. Vele verklaarden de tweevoudig wereldkampioen voor gek. Alpine eindigde namelijk veel hoger in het klassement dan Aston Martin. Zou dit dan de zoveelste misser zijn van Alonso? Twaalf races in 2023 blijkt niets minder waar. Alonso scoorde zes podiumplekken en staat op de derde positie in het klassement. Hij is dan ook nog altijd blij met zijn keuze voor het legendarische Britse team.

Fernando Alonso

Vorig jaar eindigde Aston Martin op een enigszins teleurstellende zevende positie in het constructeurskampioenschap. Dit jaar staat het team na twaalf races op de derde positie, wie had dat een jaar geleden kunnen bedenken? Toen maakte Sebastian Vettel bekend zijn helm aan de wilgen te hangen en kwam het nieuws dat Alonso Alpine zou ruilen voor Aston Martin met veel bombarie naar buiten.

Toen stond Alpine hoger in het kampioenschap, dat is nu wel anders. Alpine staat op de zesde positie in het kampioenschap met slechts 57 punten, Aston Martin scoorde er in de eerste twaalf races maar liefst 196. Alonso staat nog altijd achter zijn keuze: "Je weet het natuurlijk nooit. Het zou leuk zijn om een kristallen bol te hebben, kijken in de toekomst voordat je de beslissing neemt om van team te veranderen, zou handig zijn. Uiteindelijk ben ik blij waar ik ben, is hier een project voor de toekomst en ik ben erg trots", vertelt de inmiddels 42-jarige coureur tijdens het Grand Prix-weekend in Belgie.

Gevraagd naar zijn bevindingen over de samenwerking tussen hem en Aston Martin reageert hij enthousiast: "Ongelooflijk, deze eerste seizoenshelft is echt een droom. We staan op P3 in het constructeurskampioenschap, vóór Ferrari. En ik vecht om P3 in het rijderskampioenschap samen met Lewis, dat hadden we voor onmogelijk gehouden."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS