Formule 1

Ferrari F1-teambaas Frédéric Vasseur had twijfels over Bearman: "Ik was niet optimistisch toen ik Ollie moest opbellen

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 maart 2024 05:03

Het team van Ferrari kende ondanks een tumultueus weekend een succesvolle race. Charles Leclerc scoorde in Saoedi-Arabië zijn eerste podiumplaats van het seizoen, daarnaast scoorde invaller en F1-debutant Oliver Bearman een keurige P7. Ferrari F1-teambaas Frédéric Vasseur is trots op de achttienjarige vervanger van Carlos Sainz.

Frederic Vasseur Ollie Bearman

Carlos Sainz voelde zich tijdens de mediadag niet lekker, maar reed de dag erna wel de twee vrije trainingen. Op donderdagochtend werd pijnlijk duidelijk dat Sainz kampte met een blindedarmontsteking en dat hij met spoed onder het mes moest. Bearman was de enige reservecoureur die Ferrari in de buurt had, dus was het belletje naar de andere kant van de paddock snel gemaakt. Vasseur is trots op zijn team: “Het was een goede dag. Charles en Ollie hebben het goed gedaan”, begint de Franse teambaas tegenover F1TV. “Het was een chaotisch weekend, gezien de situatie rondom Carlos. Ik was niet zo optimistisch toen ik Ollie moest opbellen om te komen rijden, maar uiteindelijk heeft hij het geweldig gedaan.”

In de eindfase van de race leek het er op dat Lando Norris en Lewis Hamilton de debutant op verse softbanden zouden verschalken, maar niets bleek minder waar: “Om als Engelse coureur Lando Norris en Lewis Hamilton achter je te hebben is de beste motivator om door te trappen”, vertelt de Fransman lachend. “Ollie heeft de hele race geen fout gemaakt en we zijn erg trots op hem.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS