Formule 1

FOTO'S: Williams onthult speciale livery voor Grand Prixs Mexico en Brazilië

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 oktober 2024 19:00

Het team van Williams brengt een stukje van zijn rijke racehistorie terug door geel opnieuw te integreren in de livery van de FW46 tijdens de Grands Prix van Mexico en Brazilië. De opvallende gele branding van partner Mercado Libre, een e-commerce gigant uit Latijns-Amerika, zal prominente plaats innemen op de motorkap van de auto’s van Alex Albon en Franco Colapinto.

Williams F1 Albon

Het gebruik van geel op de FW46 is een eerbetoon aan Williams' succesrijke geschiedenis, toen de kleur vaak te zien was op hun kampioenschapswinnende bolides. Het iconische geel verscheen voor het eerst in 1983 op de FW08C en bleef aanwezig tot het einde van het seizoen '93. Tijdens deze periode behaalde Williams 55 van hun 114 raceoverwinningen, drie constructeurstitels en drie rijderstitels, waaronder de wereldtitel van Nelson Piquet, die na Emerson Fittipaldi de tweede Braziliaanse wereldkampioen werd in de sport.

Tijdens de Latijns-Amerikaanse races zal de iconische gele kleur van Mercado Libre duidelijk zichtbaar zijn op de Williams FW46. Bovendien zullen Albon en Colapinto racen in aangepaste overalls met gele accenten, en zal Franco Colapinto een hoofdrol spelen in een regionale tv-reclame om de samenwerking tussen het team en het e-commercebedrijf te bevorderen.

Williams F1 Colapinto

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS