Formule 1

Franco Colapinto claimt F1-zitje te 'verdienen' na verviervoudigen puntentotaal ontslagen Sargeant

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 september 2024 14:00

Franco Colapinto stelt dat hij laat zien een zitje in de Formule 1 te verdienen, nadat hij in slechts twee races meer punten heeft gescoord dan Logan Sargeant in 36 races.

Franco Colapinto WilliamsF1


In zijn tweede Grand Prix finishte Colapinto als achtste in Bakoe. "Ze toonden zoveel vertrouwen door mij een zitje te geven. Het was een moeilijke gok die veel mensen niet begrepen. Maar ik hoop te laten zien waartoe ik in staat ben en dat ik een zitje in de Formule 1 verdien."

De 21-jarige Argentijn benadrukte zijn snelle leerproces: "Ik heb zeer weinig kilometers in een Formule 1-auto, het zijn slechts twee races en één vrije training. Maar om in mijn tweede race in de punten te eindigen is erg positief."

Colapinto's teamgenoot Alex Albon werd zevende, waardoor Williams 10 punten scoorde en opklom naar de achtste plaats in het constructeurskampioenschap. Het was de grootste puntenscore voor het team in één race sinds 2021.

"Het is een geweldig resultaat voor het team", zei Colapinto. "Beide auto's in de punten, P8 in het constructeurskampioenschap, beide auto's in de top acht. Het is iets onverwachts en geweldigs voor het team, voor Williams, ze verdienen het echt."

Colapinto verving Sargeant bij Williams vanaf de Grand Prix van Italië. De Amerikaan vertrok uit de Formule 1 met slechts één punt in 36 races. Colapinto staat nu negentiende in het kampioenschap, voor Zhou Guanyu, Sargeant en Valtteri Bottas. (WK-stand Formule 1)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS