Formule 1

Voormalig Ferrari-teambaas over Hamilton-move: 'Ik had het niet gedaan'

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 oktober 2024 20:02

Lewis Hamilton maakt in 2025 de beladen overstap van Mercedes naar Ferrari. De baanbrekende transfer houdt de gemoederen al sinds de aankondiging in februari dit jaar flink bezig. Hoewel de meeste duiders een glansrol zien weggelegd voor Hamilton bij de Italiaanse renstal, is niet iedereen even positief. Mattia Binotto uit zijn twijfels over de keuze van Ferrari, dit doet hij in gesprek met Corriere della Sera.



Binotto was van 2019 tot en met 2022 werkzaam als teambaas bij het Formule 1-team van Ferrari en was daarvoor ook al decennialang actief als ingenieur namens het ‘Steigerende Paard’. Hij kent de organisatie dus goed en werkte onder meer samen met Charles Leclerc, de man die volgend jaar teamgenoot is van Lewis Hamilton. Desgevraagd vertelt Binotto of hij er ook voor zou hebben gekozen om Hamilton een contract aan te bieden. “Nee. Omdat Ferrari ook haar pijlen had gericht op andere coureurs en als Leclerc als het talent wordt beschouwd, dan moeten ze hem prioriteren”, aldus de Zwitser.

Toch snapt de man die sinds dit jaar aan het hoofd staat van het Audi F1-project wel dat Hamilton heeft gekozen voor een dienstverband bij de zestienvoudig constructeurskampioen in de koningsklasse van de autosport. “Hij heeft het goed gedaan door voor Ferrari te kiezen, ik ben het eens met zijn beslissing.”

In gesprek met The Times vertelde Hamilton onlangs dat hij ontzettend uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging bij de Scuderia. “Het is een achtbaan van emoties geweest sinds ik het contract tekende. Het was doodeng om het nieuws aan mijn baas te vertellen. Maar ik kijk er ontzettend naar uit. Als kind keek ik naar Michael (Schumacher). Iedere coureur vraagt zich af: ‘Hoe zou het zijn om in die rode cockpit te rijden”, stelde de zevenvoudig wereldkampioen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS