Formule 1

Helmut Marko onthult details over 'turbulentie' rond Christian Horner bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2024 05:03

Helmut Marko heeft onthuld dat Christian Horner effectief de rol van Red Bull Racings overleden oprichter Dietrich Mateschitz heeft overgenomen, wat leidde tot gesprekken over het doorstaan van die storm.

Motorsport-adviseur van Red Bull Racing Helmut Marko.


In een interview met Motorsport-Magazin zegt Marko: "2024 begon nog steeds zeer succesvol. Ondertussen waren er turbulente tijden rond Christian Horner. Die zijn nu gereguleerd, zou ik zeggen. We zijn bij elkaar gaan zitten en zeiden dat we dit kampioenschap willen winnen. Daarom moeten we ons best doen om dat doel te bereiken."

Helmut Marko voegt toe: "Dietrich Mateschitz is vervangen door Horner, dus deze vervanging heeft veel veranderd in de structuur. Horner heeft gewoon meerdere rollen op zich genomen, maar wanneer zo'n uitzonderlijke persoonlijkheid verdwijnt [Dietrich] is er een grote verandering in het algemeen."

Over de situatie rond Horner zegt Marko: "Het verhaal met Horner heeft zeker niet geholpen. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we moeten samenwerken. Om een winnende auto te krijgen en Max te behouden."

Dr. Helmut Marko blijft vertrouwen houden in Verstappen's kansen op de titel: "Hij is de beste, hij is de snelste, en bovenal heeft hij de mentale kracht om theoretisch meer voor het wereldkampioenschap te vechten dan Charles Leclerc en Lando Norris."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS