Formule 1

Helmut Marko onthult verrassende optie voor stoeltje Sergio Pérez: "Junior coureur naast Max zal rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 oktober 2024 17:25

Red Bull-motorsportadviseur Helmut Marko heeft onthuld dat Yuki Tsunoda een mogelijke kandidaat is om in 2025 naar het topteam te promoveren. Nu rijden Max Verstappen en Sergio Perez bij het team dat je vleugels geeft, alleen is dat laatste met de RB20 niet helemaal aan de orde. De Mexicaan kan sowieso niet in de slipstream blijven van Verstappen.

Yuki Tsunoda


Dr. Helmut Marko vertelde aan F1-Insider: "Tsunoda is een kandidaat om naast Max te rijden in 2025. De resterende races dit seizoen zullen beslissen hoe onze rijdersbezetting er volgend jaar uit zal zien."

Ondanks geruchten over Pérez' mogelijke vertrek, lijkt zijn plek bij Red Bull voor nog een jaar veilig. Toch sluit Marko een verrassing niet uit: "Ik kan me heel goed voorstellen dat een junior coureur naast Max zal rijden."

Dit zou kunnen leiden tot een strijd tussen Tsunoda en Liam Lawson, die Daniel Ricciardo vervangt voor de laatste zes races van dit jaar. Marko hint: "We hebben besloten om Lawson en Tsunoda te vergelijken. Ze hebben hetzelfde materiaal, dezelfde omstandigheden en elk nu zes races om te bewijzen dat hij de betere coureur is."

Tsunoda zelf voelt zich klaar voor de uitdaging: "Als ik niet klaar zou zijn, had ik niet volledig kunnen aankondigen voor het volgende seizoen, in ieder geval voor VCARB. Ik voel me de afgelopen drie jaar al klaar om tegen de topteams te vechten, hogere posities, zelfs met Max of wie dan ook."

Op de vraag of hij vindt dat hij de plek bij Red Bull naast Verstappen verdient, antwoordde Tsunoda resoluut: "Ja!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS