Formule 1

James Vowles: "Logan Sargeant kan in andere klassen races winnen"

Uitgegeven door Bart • 15 oktober 2024 20:20

Logan Sargeant heeft absoluut de kwaliteit om races en titels te winnen in andere klassen dan de Formule 1. Dat stelt zijn voormalige teambaas bij Williams James Vowles. De Amerikaan moest na teleurstellende resultaten het veld ruimen voor Franco Colapinto. Toch is Vowles goed te spreken over Sargeant.

Logan Sargeant


Vowles reageert in de podcast Beyond The Grid op de lastige situatie tijdens de zomerbreak. "Mijn grootste prioriteit was om de auto naar een goed niveau te krijgen, niet wie er zou rijden. We hadden een auto nodig die voor punten kon strijden en die hadden we op dat moment nog niet veel."

"We hadden zo nu een dan een paar punten gesprokkeld, maar met die auto konden we niet verder naar voren. Vanaf Zandvoort zitten we er beter bij. Ik ben heel duidelijk geweest richting Logan dat we ieder punt moest halen dat binnen ons bereik lag. En de auto moest heel de finish halen, want we hadden geen reserve-onderdelen. Tot dat punt had hij sterke en mindere momenten."

Vowles krijgt de vraag voorgelegd of het raceweekend in Australië iets gedaan heeft met het zelfvertrouwen van Sargeant. Daarin crashte Albon en moest de Amerikaan zijn auto afstaan aan zijn teamgenoot. "Bij de volgende race presteerde hij al weer goed. Logan gaf alles dat hij had, maar het was niet op het niveau dat we nodig hadden. Het was geen gebrek aan zelfvertrouwen of een gebrek aan motivatie. Hij besteedde iedere seconde om sneller te worden, maar die weg liep voor hem dood."

Is Sargeant dan in staat om te winnen in klassen als de IndyCar of het FIA WEC? "Zonder twijfel kan hij in andere klassen races winnen. Hij zit bij de top 20 coureurs, al zal dat voor sommigen controversieel zijn en zullen mensen erdoor gefrustreerd zijn, maar dat niveau heeft hij wel degelijk. Hij zat er één of twee tienden vanaf. Eerder was dat genoeg om je positie te behouden, maar nu niet meer en val je vijf plaatsen naar achteren. In andere kampioenschappen kan hij zeker kampioen worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS