Formule 1

Jos Verstappen geniet van zege Max in Zandvoort: "Was wel een spannende race"

Uitgegeven door Bart • 5 september 2022 10:44

Max Verstappen bracht in Zandvoort met een speciale helm een eerbetoon aan zijn vader Jos Verstappen. Door een positieve coronatest kon Jos er aanvankelijk niet bij zijn, maar tijdens de racedag op zondag was Jos wel bij de Dutch Grand Prix aanwezig. En hij genoot van de prestatie van de Red Bull-coureur.

Max Verstappen Red Bull


Op Verstappen.com blikt Jos Verstappen terug op de race in Zandvoort. "Als een race zo eindigt, ben ik natuurlijk erg blij. Het was wel een spannende race. Je weet dat als er een auto stilvalt op het rechte stuk dat er een Virtual Safety Car of een Safety Car komt. Je moet te allen tijde klaar staan met de juiste strategie. Ik denk dat het team en Max daarin perfect hebben gehandeld."

De herstart maakte indruk. Net na de finishlijn had Max de leider Lewis Hamilton al te pakken. "Het is altijd opletten, je moet er bij zitten", zegt Jos over de Safety Car-herstarts. "We weten dat we een snelle auto hebben op het rechte stuk. Max sloot goed aan en Lewis ging redelijk laat van start. Max zat er bovenop en dan lukt het om in te halen."

De tweede wereldtitel op rij kan Max nauwelijks meer ontgaan. "We bekijken het van race tot race. Natuurlijk heeft hij een grote voorsprong. Maar, het kan ook zo maar veranderen. We moeten geconcentreerd zijn en blijven pushen. Max heeft zo veel zelfvertrouwen en talent. Hij heeft een goed team achter zich staan met goede engineers. Die lange samenwerking maakt ze zo sterk. Hij heeft nu een goede auto, hij weet wat hij doet en hij neemt nu niet meer zo veel risico als vroeger. Maar, toen moest hij het risico ook nemen, omdat de auto vaak niet goed genoeg was. Nu hij voor het wereldkampioenschap strijdt, rijdt hij toch wat anders dan een paar jaar geleden."

De Dutch Grand Prix heeft indruk gemaakt op Jos Verstappen. "Ik zat voor de televisie gekluisterd vrijdag en zaterdag, maar het voelt waanzinnig om hier de sfeer te proeven. Als je ziet hoeveel mensen hier naartoe komen, het is echt een volksfeest."



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS