Formule 1

Jos Verstappen: "Max was mijn levensproject", maar zijn eigen carričre...

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 december 2019 11:26

De drijvende kracht achter Max Verstappen was zijn vader Jos Verstappen. De voormalig F1-coureur begeleide zijn zoon in de karts en in de Formule 3. Het bracht zijn zoon uiteindelijk een contract bij Red Bull en zoals ze zo mooi zeggen ‘de rest is geschiedenis’. Vader Verstappen zegt trots te zijn dat hij zijn zoon richting de hoogste klasse van de autosport heeft mogen brengen.”

Max en Jos Verstappen kart 2008


Max was mijn levensproject, ja”, reageert de Limburger tegenover Formule 1. “Ik wilde met hem winnen, kampioen worden. We hadden samen een doel. Jos Verstappen kende geen gelukkige periode in de Formule 1, maar kende ook mooie successen. Zo won Verstappen in 2008 met de Porsche Spyder de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse. Toch zegt de oud-coureur daar geen interesse meer in te hebben.

“Ik wil er zelfs niet meer over praten”, zegt de 47-jarige Limburger. “Ik vond mijn tijd met Max veel leuker dan mijn eigen carričre. Ik denk dat als je iets kan bereiken met je eigen kind, het veel meer intens is dan wanneer je het voor jezelf doet. Laten we het zo stellen: ik deed voor de carričre van Max meer dan voor mijn eigen carričre.”

De huidige Red Bull-coureur zegt zijn vader eeuwig dankbaar te zijn voor de steun. “Wat hij voor mij deed is natuurlijk onvoorstelbaar”, zegt de 22-jarige Max Verstappen. “Ik kan hem daar niet genoeg voor bedanken. Natuurlijk zijn er genoeg vaders die veel voor hun kinderen doen. Maar zo intensief? Ik kan me waarschijnlijk niet voorstellen wat hij werkelijk deed.”



Onlangs reed Jos Verstappen nog in een Porsche type 991 Cup-uitvoering (FOTO'S). RaceXpress.nl was er toen bij. "Ik had het rijden in een raceauto toch wel een beetje gemist. Ik heb de afgelopen jaren alles aan de kant gezet voor Max. Nu wil ik gewoon af en toe in de luwte met zo'n ding rijden omdat het leuk is om te doen", verklaarde Jos Verstappen tegenover RaceXpress.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS