Formule 1

Kimi Antonelli ontdekt overeenkomsten met Lewis Hamilton in Mercedes-data

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2024 10:54

Kimi Antonelli, de aanstaande vervanger van Lewis Hamilton bij Mercedes, heeft ontdekt dat zijn rijstijl vergelijkbaar is met die van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1.

Kimi Antonelli, Mercedes-coureur in de dop.


In een interview met Sky Sport Italy zegt Antonelli: "Ik had het niet verwacht, hij is erg aardig en praat veel met me. En als ik naar de data kijk, lijkt zijn rijstijl op de mijne."

De 18-jarige Italiaan voegt toe: "Ik was in Singapore en luisterde naar hem praten met de ingenieurs - ik heb veel geleerd."

Antonelli doorliep in 2024 een uitgebreid testprogramma in een 2022 Mercedes F1-auto. Hij vertelt: "In privétests was de grote snelheid waarmee ik de limiet bereikte opvallend. Na een test in Spa zagen ze een duidelijke stap voorwaarts en waren ze overtuigd."

Over zijn gereedheid voor F1 zegt hij: "Ik voel me klaar voor F1, qua snelheidsniveau zal ik geen problemen hebben. Ik zal me moeten aanpassen aan de procedures."

Antonelli, die als enige Italiaan op de grid zal staan in 2025, erkent dat hij als kind fan was van Ferrari: "Ik was vroeger fan van de Rossa, maar nu denk ik duidelijk aan Mercedes. Ik was als kind fan van het Cavallino, en ik vond Sebastian Vettel erg leuk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS