Formule 1

Lando Norris verliest opnieuw punten aan Max Verstappen: “Ben best tevreden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 19:14

Lando Norris eindigde de sprintrace voor de Grand Prix van Amerika als derde, achter Max Verstappen en Carlos Sainz. De Britse McLaren-coureur verloor opnieuw twee punten aan titelrivaal Verstappen en ziet zodoende zijn titelkansen slinken. In de laatste ronde raakte Norris P2 kwijt aan zijn voormalig teamgenoot Sainz. Toch blikt Norris positief terug op de negentien ronden durende wedstrijd op het Circuit of The Americas.

Lando Norris F1 Max Verstappen

Norris ving de race aan vanaf de vierde startpositie, maar kwam als een raket van zijn startplaats af. Bij het uitkomen van de eerste bocht lag hij al op de tweede positie. Kort kon hij binnen een seconde van de Nederlander blijven, maar al snel verhoogde de drievoudig wereldkampioen het tempo en reed hij de race zonder problemen uit.

Norris leek zich aan de andere kant toegespitst te hebben op P2, maar daar dacht Ferrari-coureur Sainz ander over. In de laatste ronde stak Sainz voorbij aan Norris voor P2, nadat Norris blokkeerde voor het aanremmen van de eerste bocht. In de laatste sector van de ronde moest Norris nog alle zijlen bijzetten om P3 te beschermen van Charles Leclerc.

Na de race deed hij zijn verhaal bij Gunther Steiner: “Het was een goede race, ik ben best tevreden met hoe het is afgelopen. Ik dacht dat ik de tweede plaats kon vasthouden, maar mijn voorbanden waren helemaal op. Teleurstellend einde, maar blij met het raceresultaat en een flink aantal punten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS