Formule 1

Max Verstappen terug op zijn oude vertrouwde plek P1: "Voelt een beetje als vroeger"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 18:44

Max Verstappen heeft voor het eerst sinds de Grand Prix van Spanje, Barcelona een race in de Formule 1 gewonnen. De Nederlander schreef de sprintrace voor de Grand Prix van Amerika in Texas op zijn naam. Hij startte op de eerste positie en hield titelrivaal Lando Norris gedurende de negentien ronden durende race op comfortabele achterstand. Verstappen bouwt zijn voorsprong met één punt uit en is blij om eindelijk weer als eerste over de eindstreep te komen.

Max Verstappen Formule 1 Amerika

Verstappen scoorde gisteren voor het eerst in tijden weer een pole position, tijdens de sprint zette hij deze om in een knappe overwinning. De Nederlander behield de leiding knap bij de start en liet zich hierna niet afbluffen. Eventjes kwam titelrivaal Lando Norris dicht bij, maar later verloor hij P2 zelfs aan Carlos Sainz, wat Verstappen een extra buffer opleverde.

Na de race sprak Verstappen met Gunther Steiner: "Het viel mee, het voelt een beetje als vroeger”, begon de drievoudig wereldkampioen lachend. “Ik ben heel blij. Eindelijk waren we weer aan het racen, normaal keken we achterom, maar nu kunnen we onze eigen race rijden. Het is altijd een hectisch weekend om Zorg dat je de auto in het juiste raam krijgt, zodat er meer druk is op het leveren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS