Formule 1

Lewis Hamilton feliciteert Max Verstappen als boer met kiespijn: "Gefeliciteerd aan Max"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 oktober 2022 15:30

Lewis Hamilton heeft tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen gefeliciteerd met zijn tweede titel. Na een zeer verhitte strijd in 2021 voerden de twee kemphanen dit jaar minder gevechten op de baan. Hamilton moest in zijn Mercedes W13 zijn meerdere erkennen in Verstappen en kan hem enkel prijzen voor zijn prestaties.

Lewis Hamilton

Max Verstappen heeft in Japan zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 binnengehaald. Na afloop van de ingekorte race in het natte Suzuka was er onduidelijkheid over het toe te kennen aantal punten. Daarnaast kreeg Charles Leclerc een tijdstraf voor het afsnijden van de laatste chicane. Na alle berekeningen bleek de tweede titel voor Verstappen een feit.

Hamilton reageert bij Sky Sports F1 kort op de tweede titel van Verstappen. 'Gefeliciteerd aan Max', aldus de zevenvoudig wereldkampioen. 'We weten waar onze problemen van deze auto zitten. Ik denk dat we zijn gegaan van wereldkampioenen naar een team die geen goede auto heeft gebouwd. Van een goede auto naar geen goede auto', vat Hamilton pijnlijk samen. 'Ik denk niet dat de condities van de herstart geweldig waren, we hadden geen goed zicht. Ik had liever gezien dat de race wat langer was, maar we hebben kunnen racen voor de fans', aldus Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS