Formule 1

Lewis Hamilton haalt uit naar oud-F1-coureurs: “Wil anders zijn dan degenen die er waren toen ik jonger was”

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 september 2024 11:03

Tijdens het Grand Prix-weekend in Singapore sprak Lewis Hamilton lovend en open over nieuwkomers Olive Bearman en Franco Colapinto. Dit deed hij heel bewust. Hij miste bij zijn debuut in de Formule 1 namelijk een steuntje in de rug van de gevestigde coureurs.

Lewis Hamilton Colapinto Bearman

In Baku was Hamilton verstrengeld in meerdere hevige gevonden, waaronder met Bearman en Colapinto die het de zevenvoudig wereldkampioen niet makkelijk maakte.

In Singapore deelde hij in gesprek met de media-afdeling van de Formule 1 dat hij zich niet kan herinneren dat coureurs hem bij zijn debuut welkom heette: Toen ik in de Formule 1 kwam, kan ik me niet herinneren dat ik ooit een warm welkom kreeg van iemand anders dan Niki Lauda. Maar hij was toen een voormalig coureur. Eigenlijk was het toen niet eens Niki! Ik weet alleen nog hoe het was om zo jong te zijn en die ervaring te hebben en hoe zwaar het is. Nu zie ik dat deze twee het zo geweldig doen. Ik heb ze allebei op een gegeven moment voor me, ze rijden zo goed, maken geen fouten, zijn echt getalenteerd, maar ze hebben ook echt een mooie toekomst voor zich", vertelt de meest succesvolle coureur uit de geschiedenis op vaderlijke toon.

Hamilton stelt dat hij graag anders wil zijn dan de coureurs van vroeger. Hij wil de nieuwe generatie talenten juist een warm welkomen bieden in de koningsklasse van de autosport: "In mijn positie wil ik anders zijn dan degenen die er waren toen ik jonger was. Ik wil ervoor zorgen dat ik positief en opbeurend ben tegen hen, in plaats van negatief over hen te praten, wat veel mensen doen, gewoon zonder reden negatief praten over jonge mensen die doorbreken", sluit de 105-voudig Grand Prix-winnaar af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS