Formule 1

Lewis Hamilton verbaasd over achterstand Mercedes met 'fatsoenlijke' auto

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juli 2023 12:59

SPA - Lewis Hamilton en George Russell waren tevreden over de wegligging van hun Mercedes aan het einde van de kwalificatie op vrijdag. Lewis Hamilton en George Russell starten de Grand Prix van België zondag respectievelijk vanaf de derde en achtste plaats na een hectische kwalificatiesessie in snel verbeterende weersomstandigheden.

Lewis Hamilton F1 Mercedes Grand Prix


Nadat ze slechts één sessie hadden gehad om over hun set-ups te beslissen, liepen de Mercedes-auto's uiteen - Lewis Hamilton reed met een visueel mindere achtervleugel dan zijn teamgenoot. Hamiltons beste tijd in Q3 was een 1:47,0. Dat was 0,9 seconden minder dan de tijd van polesitter Max Verstappen, en belandde daarmee hij op de vierde plaats.

Maar door een gridstraf van vijf plaatsen voor Verstappen start hij nog steeds voor de Red Bull-coureur, want Verstappen is teruggezet naar de zesde plaats, terwijl de coureurs op de tweede tot en met de zesde plaats allemaal een plaats opschuiven.

"Het was erg hectisch, want het droogde snel op", vertelde hij F1.com. “Het was erg glad aan het begin en het zicht was beperkt. Het ging erom het maximale uit de auto te halen, want je weet dat elke ronde sneller zal zijn. Daarom stonden we elke sessie vroeg aan het einde van de pitstraat. Het team heeft geweldig werk geleverd en ik probeerde zo veel mogelijk te doen. Uiteindelijk zat ik nog steeds een flink stuk van Max af, maar ik ben echt blij met het resultaat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS