Formule 1

Max Verstappen put hoop uit Honda-power: "De prestaties zullen iets beter zijn, maar niet enorm.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 april 2019 11:33

Red Bull Racing en Max Verstappen hebben de kansen op de titel in het Wereldkampioenschap Formule 1 nog niet opgegeven. Bij Aston Martin Red Bull Racing wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de auto en Honda geeft vol gas met de ontwikkeling van de krachtbron. Dit weekend in Bakoe krijgen beide Honda aangedreven teams een nieuwe motor, de spec 2, tot hun beschikking.

Red Bull Racing Honda Max Verstappen pitstop

“Er is niets mis met de auto. We moeten alleen meer grip zien te vinden. Het team werk hard om snel nieuwe onderdelen voor de auto te introduceren. Hopelijk weten wij op dat vlak beter werk te verrichten dan de concurrentie”, bleef Max Verstappen positief, die bovendien in Bakoe een verbeterde Honda-motor achterin zijn RB15 heeft liggen. “Met de andere motor is niets mis en die kan ook nog gewoon gebruikt worden. Dit zijn stappen die Honda gedurende het seizoen wil maken om meer vermogen uit de motor te kunnen halen. Het gaat vooral over de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de motor. De prestaties zullen iets beter zijn, maar niet enorm toenemen."

“Ik ben er blij mee. Honda pusht hard om updates te kunnen brengen. Vorig jaar zagen we dat je zelfs als je achterin het veld begint, je op het podium kunt eindigen. Ik zie daarin geen probleem. Ik heb liever dat we aan het eind van het seizoen het gat qua vermogen gedicht hebben met Ferrari en Mercedes, ook als we daardoor dan een paar motoren meer hebben moeten gebruiken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS