Formule 1

Max Verstappen bagatelliseert titelkansen: "Niets is gegarandeerd van beide kanten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 14:57

Na het behalen van de sprintpole is Max Verstappen opnieuw dichterbij zijn vierde wereldkampioenschap gekomen. Zijn direct concurrent Lando Norris start de sprintrace vanavond (tijdschema) als vierde. De voorsprong van de Nederlander bedraagt 52 punten. Met nog negen racemomenten te gaan schat Verstappen zijn kansen voor het behalen van de vierde titel hoog in, maar durft hij nog niets met zekerheid te zeggen.

Max Verstappen Lando Norris

Lando Norris en McLaren hebben de afgelopen het momentum te pakken in de Formule 1, maar slagen er niet ieder weekend in om te maximaliseren. Dit betekent dat McLaren de leiding heeft in het constructeurskampioenschap, maar Norris nog altijd 52 punten achter de feiten aanloopt.

Ondanks het behalen van de sprintpole en zijn comfortabele voorsprong, legt Verstappen in de persconferentie van de FIA uit dat er nog genoeg kan gebeuren: “Er is veel dat goed of fout kan gaan in die zes races, plus sprintraces. Dus niets is gegarandeerd van beide kanten. We zullen zien. Ik denk liever niet te veel vooruit en leef echt van weekend tot weekend”, begint Verstappen.

“Ik leef gewoon van raceweekend naar raceweekend, omdat je anders alleen maar onnodige gedachten in je hoofd stopt, wat ook energie kost en die wil ik niet verspillen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS