Formule 1

McLaren-kopstuk boos op Dr. Helmut Marko: 'Wat hij heeft gezegd, is veel erger dan het gevloek van Max Verstappen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 18:45

Andrea Stella, de teambaas van McLaren, is niet te spreken over de teksten van Helmut Marko, teamadviseur van Red Bull Racing, aangaande de mentale capaciteiten van Lando Norris. Stella neemt het op voor zijn coureur door te stellen dat de uitspraken van Marko erger zijn dan het gevloek van Max Verstappen, waarvoor de Nederlander een taakstraf kreeg.



Aan de bonje tussen Marko en Stella is te merken dat de spanningen in het wereldkampioenschap het kookpunt naderen. Verstappen staat weliswaar 52 punten voor, maar Norris verkeert in bloedvorm en kon de voorbije races teren op een bloedsnelle McLaren. Dat terwijl Red Bull juist veel problemen ervaarde.

Marko liet onlangs in de media optekenen dat hij twijfelt of de tegenstrever van Verstappen mentaal wel in staat is om het kampioenschap te winnen. “Max is mentaal de sterkste. Ik weet niet of Norris het mentaal wel aankan. We weten dat hij bepaalde zwakkere punten heeft”, concludeerde de 81-jarige adviseur van Red Bull.

De teambaas van McLaren was niet gediend van deze opmerkingen. In gesprek met internationale media vertelt de Italiaan teleurgesteld te zijn in het Red Bull-kopstuk, omdat de F1 al jarenlang mentale problemen bespreekbaar probeert te maken. “Als je hoort wat Helmut zegt, lijkt het wel alsof twintig jaar aan werk vernietigd wordt. Max werd aangepakt voor vloeken. Voor mij is het veel erger dat iemand binnen de Formule 1-wereld dit heeft gezegd, in plaats van één woord op het verkeerde moment”, aldus Stella

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS