Formule 1

McLaren zet vraagtekens bij FIA's oordeel over Verstappen-Norris incident

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 10:00

McLaren heeft uitgelegd waarom het Lando Norris niet opdroeg zijn positie terug te geven aan Max Verstappen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Max Verstappen en Lando Norris op COTA


Andrea Stella, teambaas van McLaren, uitte zijn verbazing over de snelle beslissing van de stewards. "Waar is de urgentie om in te grijpen in het resultaat van een race?", vroeg hij zich af. "Gewoon omdat je binnen zestig seconden een beslissing moet nemen?"

McLaren verwachtte dat Verstappen onderzocht zou worden voor het van de baan duwen van Norris, niet andersom. Stella: "De verdedigende auto (Verstappen, red.) gaat gewoon rechtdoor bij de apex. We hebben de video meerdere keren gecontroleerd."

De controverse heeft geleid tot een bredere discussie over verdedigingstactieken in de Formule 1. Stella benadrukte: "Verdedigen door van de baan te gaan kan niet toelaatbaar zijn. Als ik een journalist was, zou ik wat statistieken hebben opgesteld: 'Hoe vaak heeft Max deze manier van verdedigen gebruikt?'", zei Stella, verwijzend naar Verstappens rijstijl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS