Formule 1

Mika Hakkinen breekt lans voor landgenoot met aflopend contract: 'Teambazen houden van zijn werkwijze'

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 oktober 2024 18:02

Valtteri Bottas heeft nog altijd geen F1-zitje voor 2025. De Fin werd de voorbije maanden nauw in verband gebracht met bijvoorbeeld Williams of een verlenging bij zijn huidige team, Stake F1, maar vooralsnog is er nog niks bevestigd. Mika Hakkinen, tweevoudig wereldkampioen Formule 1, breekt een lans voor zijn landgenoot in gesprek met Unibet.



Bottas is bezig aan zijn elfde jaar in de Formule 1. De 35-jarige coureur kan terugkijken op een mooie carriere waarin hij 241 maal deelnam aan een Grand Prix en ook nog eens tien keer zegevierde. De nummer twee in het WK van 2019 en 2020 kwam tot nog toe uit namens drie teams: Williams, Mercedes en Sauber.

Laatstgenoemde equipe is tevens het team waarvoor Bottas nu uitkomt. Maar of dat na 2024 ook nog zo is, is op dit moment zeer de vraag. De Scandinaviër zit namelijk opgescheept met een aflopend contract. Aangezien Sauber vanaf 2026 wordt overgenomen door Audi, is het niet ondenkbaar dat zij dit jaar alvast kiezen voor een jeugdiger alternatief.

Mikka Hakkinen, de beste coureur uit Finland, hoopt desondanks dat Bottas voorlopig behouden blijft voor de Formule 1. “Ik voorzie dat er nog steeds een goede kans is dat Bottas’ Formule 1-carričre voortduurt. Ik heb altijd al gezegd dat hij een hele getalenteerde coureur is en de ervaring die hij heeft, neemt niemand hem af. Teambazen houden doorgaans wel van de manier waarop hij werkt.”

Mocht Bottas onverhoopt toch niet meer uitkomen in de Formule 1, dan vreest Hakkinen voor de populariteit van de sport in Finland. “Ik denk dat de kijkcijfers behoorlijk zullen dalen en de interesse in Formule 1 zal automatisch ook behoorlijk afnemen. Maar het zal de wereld niet veranderen als er geen Fin in F1 is”, aldus Hakkinen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS