Formule 1

Nieuwe kans op F1-comeback voor Mick Schumacher na gesprekken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2024 08:01

Mattia Binotto van Audi heeft de deur geopend voor een mogelijke terugkeer van Mick Schumacher in de Formule 1 voor het seizoen 2026.

Mick Schumacher


In een interview met Corriere dello Sport bevestigt Binotto dat de zoon van Formule 1 legende Michael Schumacher wordt overwogen: "We zijn hem zeker aan het evalueren. Ik heb hem ontmoet en gesproken, ik ken hem al lang omdat hij deel uitmaakte van de Ferrari Driver Academy. Ik ken zijn verdiensten en voordelen, hij is een van de namen die we in gedachten hebben."

Binotto benadrukt dat Audi de tijd neemt voor deze beslissing: "We hebben de luxe om niet gehaast te zijn, aangezien alle andere teams hun line-up hebben bepaald."

Over de teamontwikkeling zegt Binotto: "We moeten werken aan het bedrijf zelf, de omvang, de cultuur. Als we onszelf vergelijken met onze tegenstanders hebben we ongeveer 400 mensen minder, we moeten ze toevoegen om op hetzelfde niveau te kunnen concurreren."

Binotto schetst de doelen voor het team: "Om in F1 te zijn, er lang te blijven om een winnend team te creëren en een technische referentie te worden. We staan aan het begin van de klim, voor ons ligt de Everest, en nu kunnen we alleen de basis zien. We beslissen van welke kant we gaan klimmen, het is belangrijk om een route vast te stellen."

De mogelijke terugkeer van Schumacher naar de Formule 1 via Audi biedt nieuwe hoop voor de jonge Duitse coureur, die sinds 2022 zonder vast F1-zitje zit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS