Formule 1

Nyck de Vries heeft eindelijk een plekje in de Formule 1: "Altijd al mijn jongensdroom geweest"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 februari 2023 14:00

AlphaTauri onthulde tijdens de New York Fashion Week de kleurstellingen van de gloednieuwe AT04. Dit is de allereerste auto die voor Nyck de Vries in ontwikkeld. Met de nieuwe sponsor Orlen is een likje rode verf een de auto toegevoegd, maar rood of niet: Nyck de Vries is klaar voor zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1.

Nyck de Vries

In oktober kreeg de Friese coureur te horen dat hij een zitje had bemachtigd bij AlphaTauri. Vanaf dat moment is hij zich gaan voorbereiden op de extreme eisen waar je als Formule 1-coureur aan moet voldoen. “We zijn al sinds oktober bezig met ons voorbereiden en het is een lange weg geweest. Ik ben er echt klaar ben.”

Na een flinke omweg is De Vries er in geslaagd om de Formule 1 te behalen. Hij hoeft niet meer, zoals in voorafgaande jaren het geval was, de race te bekijken naast Toto Wolff: “Ik kijk natuurlijk heel erg uit naar het nieuwe Formule 1-seizoen. Dit is altijd al mijn jongensdroom geweest en ik krijg nu eindelijk de kans om in de Formule 1 deel te nemen.”

Van mediatraining lijkt nog geen sprake bij De Vries. De 28-jarige coureur uit het Friese Uitwellingerga geeft zijn ongezouten mening over de nieuwe kleurstelling van de AT04. Gelukkig heeft de wereldkampioen Formule E niet een hele controversiële mening: “Ik zeg dit niet omdat ik het moet zeggen, maar ik vind de nieuwe livery echt super cool. Hij is cool, simpel en agressief. Ik vind het rood van Orlen een mooi contrast geven.”







 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS