Formule 1

Oscar Piastri onthult 'meest ongemakkelijke' cooldown room met Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 oktober 2024 07:01

Oscar Piastri heeft onthuld welke cooldown room ervaring tot nu toe de meest ongemakkelijke was in zijn nog jonge Formule 1-carričre.

Oscar Piastri Oscar Piastri


In een interview met Cosmopolitan deelde de Australiër dat de situatie na de Grand Prix van België het meest gespannen was. "George Russell won en Lewis [Hamilton] werd tweede", legt Piastri uit. "Lewis had een geweldige race gereden. In veel omstandigheden had hij die race vrij comfortabel moeten winnen, dus ik begreep precies hoe hij zich op dat moment voelde."

Piastri, die als derde finishte, merkte de spanning: "Ik kon heel goed aanvoelen dat Lewis niet... hij was niet in een praatgrage bui, dus ik keek gewoon in stilte naar de hoogtepunten en hield me gedeisd!"

Over vriendschappen in de Formule 1 zegt Piastri: "Echte vrienden hebben op de grid is behoorlijk moeilijk omdat je elkaar probeert te verslaan. Ik denk dat velen van ons waarschijnlijk vrienden hebben met coureurs tegen wie we niet meer racen. Het is een delicate balans."

"We hebben allemaal veel respect voor elkaar op de grid, omdat we weten hoe moeilijk het is om in de Formule 1 te komen", voegt hij toe. "We weten wat velen van ons hebben opgegeven om er te komen, en de offers onderweg."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS