Formule 1

Oscar Piastri over zijn eerste achttien maanden als F1-coureur: 'Voor mij is dit heel belangrijk, dan maak ik de beste beslissingen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 oktober 2024 20:02

Oscar Piastri is pas achttien maanden actief als Formule 1-coureur, maar heeft zich in korte tijd gemanifesteerd als groot talent. De Australiër heeft reeds twee Grands Prix gewonnen, in respectievelijk Hongarije en Azerbeidzjan. Vooral de meest recente overwinning in Baku sprak tot de verbeelding, omdat Piastri bijna de gehele race moest verdedigen ten opzichte van een ontketende Charles Leclerc. Hij hield stand en dat was volgens de McLaren-coureur vooral te danken aan een bijzondere karaktereigenschap.



In gesprek met MclarenPLUS vertelt de 23-jarige racer over hetgeen hem onderscheidt van de concurrentie. “Sommige mensen moeten zichzelf echt een beetje oppeppen om het hoogst haalbare eruit te halen. Voor mij is het heel belangrijk om kalm te blijven, dan maak ik denk ik de beste beslissingen.”

Piastri besteedt veel tijd aan het mentale aspect dat de autosport met zich meebrengt, volgens hem is een goede mentale gezondheid essentieel als je voorin wil meedraaien in de Formule 1. “Het is heel makkelijk om afgeleid te raken als dingen niet volgens plan verlopen, omdat er zoveel spanning op staat en iedereen wat van je vindt. Het is daarom zaak dat je mentaal sterk bent zodat je kan focussen op wat echt belangrijk, veel zelfvertrouwen helpt daarbij”, vertelt de groeibriljant.

“In de racerij zijn er veel dingen waar je geen invloed op hebt, er kan soms veel fout gaan. Het is een sport waarin je makkelijk gefrustreerd kan raken. Dus is het belangrijk om te blijven nadenken over de dingen waar je kan verbeteren en ervoor te zorgen dat randzaken je niet afleiden van dat belangrijke proces”, besluit Piastri zijn uiteenzetting over de mentale gezondheid.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS