Formule 1

Ralf Schumacher haalt weer uit naar Haas: "Van tijd tot tijd een knuffel geven"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 november 2022 20:05

Ralf Schumacher heeft het ontslaan van zijn neefje Mick Schumacher hard bekritiseerd. De jonge Duitser wordt volgend jaar bij Haas F1 vervangen door zijn landgenoot Nico Hülkenberg.

Mick Schumacher


"Natuurlijk is dit een teleurstelling voor zo’n jonge coureur", aldus Ralf Schumacher tegenover het Duitse Sky. "Ze hebben de situatie met een dubbele standaard benaderd. Je moet een jonge coureur altijd twee of drie jaar de tijd geven. Kijk bijvoorbeeld naar Yuki Tsunoda. Die zit in een beter auto, maar kent ook moeilijkheden."

De voormalig F1-coureur is dan ook kritisch op de wijze waarop teambaas Günther Steiner het vertrek van zijn neefje heeft afgehandeld. "Je moet zo'n jonge jongen steunen en hem van tijd tot tijd een knuffel geven. Zijn eerste jaar was lastig. Nu staat Kevin Magnussen voor hem en heeft hij nog steeds een steile leercurve laten zien. Dat is het enige dat telt bij jonge coureurs."

Ralf Schumacher haalt dan ook een oude quote van Steiner aan dat hij klaar zou zijn met rookies. "Als team kun je zeggen dat je geen junior coureurs wilt, maar ja, dan ga je ze ook nooit krijgen. Ik denk dat het beter is dat de wegen scheiden. Het team moet altijd achter je staan, anders heeft het geen zin. Ik denk dat Mick altijd terug zal keren in de F1."

Schumacher toonde zich blij voor landgenoot Hülkenberg. "Hij heeft vaak bewezen dat hij hard kan rijden. Ik ben blij voor hem, hij moet nu bewijzen dat hij consistent goede resultaten kan behalen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS