Formule 1

Red Bull F1-coureur dacht dat hij nooit meer zou racen: "Op de weg naar huis werd er geen woord gesproken"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 21 november 2018 20:29

Daniel Ricciardo is een grote naam in de Formule 1, maar de teamgenoot van Max Verstappen liet in een zelfgeschreven artikel weten dat zijn racecarrière dichtbij het punt van mislukken stond. Met behulp van een coach wist de Australiër in zijn jongere jaren toch de weg naar de top te vinden.

“Ik begon ook in het karten en mijn vader moest veel tijd voor me vrijmaken, zodat ik dat kon blijven doen. Uiteindelijk kwam ik in de hogere klasses terecht en daaruit komt het verhaal van de Honey Badger.

“Er is één weekend waar ik vaak op terugkijk. Ik weet het nog goed, het was één van de belangrijkste races van het seizoen en we waren een paar uur onderweg om bij het circuit te komen. Het was vrijdag en de vrije training stond op het programma. Mijn vader kon niet werken om mij te helpen en ik was niet erg in vorm, dus ik had die training nodig. Tijdens de vrije training reden twee van mijn concurrenten vlak voor me. Ze waren met elkaar aan het duelleren, terwijl ze samen de baan verkenden. Ik heb praktisch gezien mijn hele sessie vergooid door achter de twee te blijven rijden. Ik was timide, ik durfde er niet langs.”

“Mijn vader was teleurgesteld en ik begreep goed waarom. Hij had vrij genomen van zijn werk om zijn zoon – die altijd riep dat hij zo goed wou worden als Senna en Dale Earnhardt – een hele vrije training te zien vergooien, omdat hij te timide was. He ruimde stil de kart op en op de weg naar huis werd er bijna geen woord gesproken. Ik weet nog dat ik naderhand een vriend van me vertelde dat ik dacht dat ik nooit meer zou racen.”

“Een paar weken later werd ik geholpen door een coach. Hij vertelde me op het circuit dat ik één van mijn rivalen succes moest wensen, terwijl we elkaar niet mochten. Ik deed dat en het leek of hij een geest zag. Vervolgens reed ik hem er helemaal af.”

“Als er mensen zijn die me afvragen waarom die Honey Badger op mijn helm staat, dan vertel ik ze dat die te lang verstopt is geweest, maar op de kartbaan in West-Australië tevoorschijn is gekomen. Sindsdien volg ik hem altijd.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS