Formule 1

Red Bull-reservecoureur Liam Lawson ziet F1-zitje aan zijn neus voorbij schieten: "Ik begrijp hun keuze"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 juli 2023 19:03

Nyck de Vries werd deze week weggestuurd bij het team van AlphaTauri. Zijn prestaties waren volgende Red Bull en AlphaTauri niet goed genoeg. De Fries wordt vervangen door Daniel Ricciardo. Hiermee ziet test- en reservecoureur van Red Bull en AlphaTauri, Liam Lawson, een kans in de Formule 1 aan zich voorbij gaan. Alhoewel hij het jammer vindt, snapt hij de beslissing van Dr. Helmut Marko wel.

Liam Lawson

De Nieuw-Zeelandse snelheidsduivel werd genoemd als een mogelijke opvolger van De Vries. AlphaTauri en Red Bull hebben toch besloten om te gaan voor ervaring. Bij Motorsport.com vertelt Lawson over de keuze voor Ricciardo: "Om halverwege het seizoen in te springen zou extreem moeilijk zijn geweest en met de positie waar AlphaTauri nu inzit, wilden ze iemand met ervaring die al lang in de Formule 1 rijdt. Dus ik begrijp hun beslissing", aldus Lawson. "Het doel is altijd geweest om mijn seizoen in de Super Formula af te maken. Mijn doel was om een stoeltje voor volgend jaar te bemachtigen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS