Formule 1

Rijdersvakbond komt in opstand tegen FIA-straf Verstappen: 'We beraden ons over vervolgstappen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 september 2024 07:00

Naast de sportieve verrichtingen tijdens het Grand Prix-weekend in Singapore, gebeurde er ook een hele hoop buiten de baan. Daniel Ricciardo werd emotioneel na wat mogelijk zijn laatste race was, maar de veruit de meeste headlines gingen uit naar Max Verstappen, die een taakstraf kreeg van de FIA als gevolg van ‘taalgebruik’. Het euvel krijgt mogelijk zelfs een staartje, aangezien de rijdersvakbond zich beraadt over mogelijke vervolgstappen.



De straf werd opgelegd nadat Verstappen tijdens de donderdagse persconferentie het woord ‘fucked’ in de mond nam. Het kwam de Nederlander duur te staan: hij moet binnenkort namens de autosportfederatie vrijwilligerswerk op zich nemen. Toch kreeg de drievoudig wereldkampioen ook veel bijval van coureurs die het niet eens zijn met de straf.

“De straf is buitengewoon, niemand in de groepsapp van de GPDA (coureursvakbond) vindt dit leuk. Iedereen is er boos over”, vertelde Alexander Wurz, de voorzitter van de belangenorganisatie in gesprek met het Oostenrijkse ORF.

Wurz is niet te spreken over de inconsistentie waarmee de autosportkoepel straffen uitdeelt. “Waar komt die omslag ineens vandaan”, vraagt hij zich hardop af. Hoeveel straffen had Günther Steiner dan wel niet moeten krijgen? Hij werd zelfs geroemd vanwege zijn grove taalgebruik. Netflix zond het wereldwijd uit en niemand had er problemen mee”, stelt Wurz bij Formel1.de

Wegens de grote mate van onvrede over de gang van zaken, wordt er binnen de GPDA nu gekeken naar mogelijkheden voor vervolgstappen. “Het is persoonlijk niet mijn smaak om dergelijke woorden te gebruiken. Maar als voorzitter moet ik natuurlijk zeggen dat we binnen de GPDA nu kijken of we tot een gezamenlijk standpunt kunnen komen. Naar aanleiding daarvan zullen we met de FIA en diens president in gesprek gaan”, besluit Wurz.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS