Formule 1

Schumacher hard voor Red Bull F1-teambaas Christian Horner: 'Een beetje overschat'

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 oktober 2024 10:36

Zowel op als buiten de baan heeft het Formule 1-team van Red Bull Racing wel betere tijden gekend. De Oostenrijkse renstal zag de voorbije maanden haar sportieve dominantie met Max Verstappen gestaag afnemen, daarnaast vertrokken er in korte tijd een flink aantal steunpilaren. Waar deze terugval precies vandaan komt, weet niemand. Maar Ralf Schumacher doet toch een poging om de herkomst te herleiden.



De voormalig Formule 1-coureur denkt dat het overlijden van voormalig Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz in 2022 grote gevolgen heeft gehad voor het prestatieklimaat bij het raceteam van de energiedrankfabrikant. “Er ontstond het gevoel dat er een scheiding was tussen de Oostenrijkse en Thaise kant van Red Bull”, vertelt Schumacher in gesprek met Formel1.de.

Hij vervolgt: “Mateschitz hield de touwtjes van bovenaf stevig in handen. Hij maakte altijd duidelijk hoe de dingen zouden verlopen. Die zekere factor ontbreekt nu min of meer. Ik denk dat het team dat mist en dat (Christian) Horner (teambaas van Red Bull Racing) dat mist”, concludeert Schumacher.

De jongere broer van F1-legende Michael Schumacher is overigens van mening dat de rol van Horner binnen Red Bull Racing enigszins wordt overschat. “Hij is iemand met ongelooflijk veel ervaring en levert uitstekend werk. Maar hij is ook iemand, als je kijkt naar vorig jaar, die misschien een beetje wordt overschat toen hij echt op zichzelf was aangewezen”, besluit de zesvoudig racewinnaar in de Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS