Formule 1

Sergio Perez volgend slachtoffer van Red Bull: “Checo moet net als Ricciardo vertrekken”

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 september 2024 07:02

Dat ze bij Red Bull makkelijk koppen laten rollen, dat zijn we na twintig jaar Formule 1-historie wel gewend. Afgelopen week maakte het team van Racing Bulls bekend dat ze per direct afscheid nemen Daniel Ricciardo ten faveure van Liam Lawson. Voormalig Red Bull-coureur David Coulthard verwacht dat er nog meer organisatorische veranderingen zullen gebeuren bij Red Bull; ook Sergio Perez moet het schip binnenkort verlaten.

Sergio Perez Daniel Ricciardo David Coulthard

Sergio Perez is voor een tweede seizoen op rij bezig, waar hij zeer ondermaats presteert. Hij scoorde dit seizoen slechts een handvol podiumplekken, waarvan de laatste werd gescoord in China. Na talloze dramatisch verlopen races leek hij zijn schwung in Baku terug te hebben gevonden. Tot één ronde voor het einde van de race lag hij op podiumkoers, maar crashte toen onfortuinlijk met Carlos Sainz.

David Coulthard vertelt in gesprek met Channel 4 dat hij verwacht dat het doek voor Perez snel zal vallen: “Hij deed het briljant in Baku, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Eén goed resultaat is niet wat je verwacht van je... Hij is duidelijk de nummer twee in dat team. Er was zoveel opluchting, denk ik, na Baku. En dan is het nu een beetje terug naar de realiteit. Als hij de rest van het jaar geen solide punten blijft pakken, dan lijkt het erop dat hij net als Daniel Ricciardo moet vertrekken. Dat het voor Perez wel eens dezelfde situatie kunnen worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS