Formule 1

Soms zit een grote beslissing in kleine dingen; Alonso sms'te Newey: "Als ik ooit denk dat..."

Uitgegeven door Peter Vader • 14 oktober 2024 10:39

Het is geen geheim dat Adrian Newey door de meeste teams in de paddock is benaderd. Hij was lange tijd dicht bij Ferrari, maar Aston Martin slaagde erin om de Brit te verleiden bij hen te komen. Het team van Lawrence Stroll deed Newey een ‘offer you can’t refuse’, maar er waren meer zaken die de geniale Britse ontwerper deed besluiten om voor Aston Martin te kiezen. Tijdens de onderhandelingen tussen Lawrence Stroll en Adrian Newey speelde’, namelijk ook Fernando Alonso een belangrijke rol. Zijn sms bracht een grote verandering teweeg. Vanaf het eerste moment wilde de tweevoudig F1-wereldkampioen de van Red-Bull vetrekkende Newey in dienst nemen, omdat hij de sleutel zou kunnen zijn tot de terugkeer naar succes.

Fernando-Alonso-leaning-over-Aston-MartinFernando Alonso sms'te Adrian Newey zijn overpeinzing: "Wat een verrassing, als ik ooit denk dat ik een nieuwe uitdaging wil aangaan, zou ik op een dag graag met je willen samenwerken"

“Ik hoopte dat Adrian (Newey, red.) zich bij ons zou voegen als hij besloot zijn oude team te verlaten. In eerste instantie begin je te denken dat dit een mogelijkheid zou kunnen zijn. Er gingen een paar geruchten dat hij in nauw contact was met verschillende teams en ik vroeg Lawrence (Stroll, red.), Martin Whitmarsh en verschillende andere mensen in het team of wij ook contact met hem hadden opgenomen. Uiteindelijk heb ik hem ook zelf benaderd. Ik heb zijn telefoonnummer en ik schreef hem: 'Wat een verrassing. Als ik ooit denk dat ik een nieuwe uitdaging wil aangaan, zou ik op een dag graag met je willen samenwerken’. Ik ontdekte dat Adrian en Lawrence contact hadden en Lawrence hield me op de hoogte van de onderhandelingen. Toen Adrian besloot om bij ons te komen werken, was ik enorm blij maar ook enorm trots: trots dat hij bij ons wilde werken en dat hij in ons project geloofde!”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS