Formule 1

Team Bleekemolen pakt podiums bij seizoensfinale in Zolder

Uitgegeven door Bart • 14 oktober 2024 08:01

ZOLDER, België - Team Bleekemolen heeft bij de seizoensafsluiting van de NASCAR Whelen Euro Series op Circuit Zolder meerdere bekers veroverd. Marc Goossens finishte in eigen land in beide races van de EuroNASCAR Pro op de derde positie. Melvin de Groot en Michael Bleekemolen streden het hele seizoen mee in de kop van het Legends-klassement van de EuroNASCAR 2 en eindigden uiteindelijk op de tweede en derde positie.

Melvin de Groot Michael Bleekemolen


De #69 auto van Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot startte het weekend in Zolder ijzersterk, maar er zat uiteindelijk niet meer in dan een zesde plaats in de EuroNASCAR Pro en een vierde plaats in de EuroNASCAR 2. Sebastiaan: "We hadden echt een hele goede vrijdag. Ik reed de tweede tijd van de training en Melvin was zelfs de snelste van de dag. Vervolgens gaan we op zaterdag de baan op en na een paar ronden staat mijn stuur scheef. Zo kwam ik in de kwalificatie niet verder dan de zesde plaats en Melvin reed de achtste tijd."

De #72 van Marc Goossens en Michael Bleekemolen kende wisselend succes. Goossens reed zondag opnieuw naar een knappe derde plaats, Voormalig F1-coureur Michael Bleekemolen kon niet naar voren komen en werd twee keer derde bij de Legends. Michael: "Dit was een beetje een saaie race. Er was slechts één droog spoor, waardoor je niemand kon uitremmen. Er gebeurde niks, je kon er niet voorbij. Daardoor kwam ik niet verder dan de zestiende plaats. Melvin had in de tweede race hetzelfde en eindigde op P10. We zijn tweede en derde bij de Legends geworden en hebben toch een leuk seizoen gehad."

Marc Goossens


Voor Sebastiaan Bleekemolen was het een teleurstellend jaar. "Ik heb veel pech gehad, uitgevallen vanaf P2 en twee mega crashes gehad. Het was niet mijn jaar. Met het team hebben we het goed gedaan. Bij de Legends, voor coureurs boven de 40 jaar, is Michael derde geworden en Melvin tweede. Marc Goossens eindigde in Zolder twee keer als derde in de EuroNASCAR Pro en ook Ryan Vargas heeft dit seizoen meerdere keren op het podium gestaan. Zo hebben we ieder weekend meerdere bekers mee naar huis genomen, maar in het klassement hebben we niet echt een rol kunnen spelen."

Team Bleekemolen 72


Team Bleekemolen 69


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS