Formule 1

Toto Wolff heeft er zin in: "Alle ingrediënten in huis voor een superspannend eind"

Uitgegeven door Ingeborg Calon • 27 november 2016 12:33

Mercedes-teambaas Toto Wolff bevindt zich in een luxe positie. Al drie jaar is het team de grote ster van het Formule 1-circus. Ook dit jaar gaan de grote prijzen naar het team uit Brackley, al is het nog steeds de vraag welke van de twee coureurs, Nico Rosberg of Lewis Hamilton, met de wereldtitel van 2017 naar huis gaat. Zondag mogen de beide coureurs de Grand Prix van Abu Dhabi aanvangen vanaf de eerste startrij. Toch is het volgens Wolff niet allemaal zo makkelijk als het lijkt.



"Hoe het er ook uitziet voor de buitenwereld, een één-twee resultaat in de kwalificatie is nooit makkelijk om voor elkaar te krijgen. Het is een geweldig resultaat voor het team om beide auto's op de eerste rij te zien staan voordat ze naar het museum mogen. Onze beide coureurs hebben een mooie demonstratie gegeven vandaag op het circuit. Lewis leek op hoger level dan alle andere coureurs te zitten vandaag. Hij zette de toon in Q1 en gaf het niet meer uit handen."

"Nico deed precies wat hij moest doen vandaag. Wellicht had hij nog iets dichterbij kunnen komen, maar hij maakte een paar kleine foutjes. Voor de race van morgen is dit in ieder geval het perfecte scenario voor ons. Met de beide Red Bulls op een andere strategie hebben we alle ingrediënten in huis voor een spannende race. Ze zullen hun uiterste best doen om ons onder druk te zetten. We zullen zien hoe het uitpakt."

"We hebben onze coureurs het hele jaar vrij laten racen en morgen is dat niet anders. We houden vast aan onze waarden die ons de afgelopen drie jaar zoveel goeds hebben gebracht. Het wordt een superspannend eind van een fantastisch seizoen!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS