Formule 1

Vader Bianchi prijst nieuwe Formule 1-regels: “Jules is niet voor niets gestorven en dat geeft rust”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 oktober 2024 14:56

Het was afgelopen week tien jaar geleden dat Jules Bianchi crashte tijdens de Grote Prijs van Japan op het circuit van Suzuka. Negen maanden later, op 15 juli 2015, overleed de jonge Fransman aan zijn verwondingen. Bianchi is het laatste dodelijke slachtoffer in de Formule 1, zijn vader prijst de moderne veiligheidsmaatregelen en stelt dat deze hem troost geven.

Jules Bianchi crash

Adrian Sutil crashte in regenachtige omstandigheden knullig van de baan in Dunlop. Een kraan was bezig om zijn Sauber uit het grind te halen. Een ronde later verloor Jules Bianchi de macht over zijn Marussia en knalde hij op hoge snelheid van de baan. Bianchi kwam onder de kraan terecht en liep zwaar letsel op. Een klein jaar later overleed hij thuis in Nice aan de gevolgen van het verschrikkelijke ongeval.

Nu, tien jaar na zijn ongeval, sprak La Gazzetta dello Sport met vader Philippe Bianchi. Hij is blij met de maatregelen die de Formule 1 na het overlijden van zijn zoon heeft genomen: "Een van de dingen die onze familie de meeste kracht gaf na een tragedie als deze, was de wetenschap dat Jules niet voor niets is gestorven."

“Nu wordt in de Formule 1 de Safety Car veel vaker losgelaten, na de dood van mijn zoon werd ook de Virtual Safety Car geïntroduceerd en vaak wordt de rode vlag gegeven voor situaties waarin het voorheen ondenkbaar was om hem te zien. Verder werd de halo op de auto’s geïntroduceerd, een bescherming die al meerdere levens heeft gered, daar ben ik zeker van. Dat geeft ons een beetje rust”.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS