Formule 1

Verstappen stoeit met een Porsche: 'Grote uitdaging, maar wel genoten'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 oktober 2024 06:00

Jos Verstappen nam afgelopen week deel aan de Tour de Corse Historique in een Porsche 911 Carrera 3.0 RS uit 1974. De Nederlander nam met deze bolide deel aan de H1-klasse en eindigde daarin als vijfde. In het algemeen klassement kwam hij zodoende uit op een 21e stek. Het vijfdaagse avontuur op Corsica verliep niet zonder slag of stoot, maar de vader van Max Verstappen zegt wel genoten te hebben.



De historische uitvoering van de Ronde van Corsica staat bekend als een echte klassieker op de rallykalender. Verstappen nam, samen met zijn copiloot Renaud Jamoul, deel aan de 24e uitvoering van dit racespektakel. De Nederlands-Belgische combinatie reed rond in een Porsche 911 Carrera 3.0 RS uit 1974.

Jos the Boss beleefde veel plezier in de Porsche op de Corsicaanse wegen, vertelt Verstappen wel dat hij met volle teugen heeft genoten. “Het was een grote uitdaging, maar we hebben ervan genoten. We hebben veel geleerd", zei Jos op Verstappen.com. "Het was lastig om met de Porsche over hobbels te rijden. Het was ook de eerste keer dat ik met een klassieke auto een rally reed. Dat was heel anders dan ik gewend ben te rijden.” (Filmpje Verstappen)

Na alle proeven voltooid te hebben, kwam Verstappen als derde over de streep. Maar een tijdstraf van tien minuten zorgde er uiteindelijk voor dat hij werd teruggezet naar P5 in zijn klasse. De auto met startnummer 33 stond een kwartier te laat aan de start van de elfde stage en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd.

Dat mocht de pret echter niet drukken. De voormalig Formule 1-coureur verlaat Corsica met een overwegend positief gevoel. “We hebben veel ervaring opgedaan. We hebben de finish gehaald en dat was belangrijk voor ons. Het was genieten om hier op Corsica te rijden, een uitdagende rally. Dus waarschijnlijk zijn we hier volgend jaar weer”, besluit de Limburger zijn statement.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS