Formule 1

Williams F1-baas onder de indruk van Colapinto's snelheid

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2024 07:03

Williams teambaas James Vowles is 'verbaasd' over de snelheid van Franco Colapinto tijdens diens debuut in de vrije training op Silverstone. De Argentijnse coureur blijkt in de simulator even snel als Alex Albon.

nullFranco Colapinto, Williams F1


Colapinto verving onlangs Logan Sargeant en scoorde al in zijn tweede race punten. Vowles legde in de Beyond the Grid podcast uit waarom hij voor de 21-jarige koos: "Hij is onderdeel van onze academie en ik geloof in investeren in onze academie."

De teambaas was onder de indruk van Colapinto's snelle aanpassing: "Ik wist dat hij snel zou zijn, maar ik had niet verwacht dat hij zo snel op snelheid zou komen." Vowles prees ook Colapinto's vermogen om met druk om te gaan: "Hij raakt nooit van streek of in paniek."

Colapinto maakt ook indruk met zijn openheid richting het team en de media. "Hij praat vanuit zijn hart", aldus Vowles. "Je wordt niet zo snel zo ontspannen, tenzij je heel zelfverzekerd bent in wat je kunt."

"Je krijgt deze ontspannen houding niet snel, tenzij je zo zeker bent van wat je kunt", concludeerde Vowles. "En hij is ontzettend dankbaar voor deze kans."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS