Formule 1

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Albert II van Monaco rijdt ereronde met nieuwe McLaren Artura Spider tijdens GP van Monaco

Uitgegeven door Peter Vader • 30 mei 2024 04:30

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Albert II van Monaco rijdt ereronde met de nieuwe McLaren Artura Spider tijdens Grand Prix van Monaco. De nieuwe high-performance hybride McLaren Artura Spider heeft afgelopen weekend zijn dynamische debuut gemaakt tijdens de Grand Prix van Monaco. De toeschouwers werden verrast met een openingsronde door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Albert II van Monaco. De nieuwe Artura Spider, uitgevoerd in McLaren Orange, werd aan de start ter beschikking gesteld aan Z.K.H. Prins Albert II van Monaco, waarna hij samen met Z.d. erfprins Jacques een ronde reed over het Grand Prix-circuit om toeschouwers de prestaties van McLaren’s nieuwste supercar te laten zien.

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Albert II van Monaco McLaren Senna

“We zijn vereerd dat Z.K.H. prins Albert II van Monaco en Z.d. erfprins Jacques van Monaco de Grand Prix van Monaco 2024 inaugureerden met de McLaren Artura Spider", zei Michael Leiters, CEO van McLaren Automotive Ltd. "Het circuit van Monaco heeft een bijzondere plaats in het McLaren-erfgoed. De Artura Spider is het resultaat van zes decennia ervaring met racen en auto’s en die delen we graag met onze klanten en fans.”

Naast het dynamische debuut van de Artura Spider was tijdens de Grand Prix van Monaco ook de eerder onthulde Senna Sempre-kleurstelling van McLaren voor het eerst te zien. Deze kleurstelling werd ontwikkeld samen met een speciale, eenmalige kleurstelling voor de MCL38 Formule 1-auto's, waarmee dit weekend werd geracet. De handgeschilderde Senna Sempre-kleurstelling op een Mclaren Senna productieauto was dit weekend te zien bij de McLaren retailer in Monaco.

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Albert II van Monaco McLaren Senna

De nieuwe Artura Spider beschikt over aanzienlijke upgrades op het gebied van vermogen, prestaties en rijervaring en voegen in combinatie met het open dak een opmerkelijke nieuwe dimensie aan de bestaande Artura. Met oog op de ontwikkeling van de volgende generatie supercars zijn de verbeteringen van de Spider ook in de Artura coupé doorgevoerd en werd er dus tegelijkertijd een nieuw model geïntroduceerd.

Zowel de nieuwe Spider als de nieuwe coupé leveren dynamische prestaties van het hoogste niveau; van uitstekende prestaties op het circuit tot het voldoen aan de eisen van normaal rijden op de weg, met een vrijwel geluidloze elektrische aandrijving voor in stedelijke omgevingen.

In 2024 won Charles Leclerc de Grand Prix van Monaco en daarmee was de Monegask de opvolger van Max Verstappen, die deze eer toekwam in 2023. Verstappen werd toen uitgenodigd door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Albert II van Monaco:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS