Formule 1

Oliver Bearman liep Ferrari-debuut in Jeddah bijna mis: “Beltegoed was op!”

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 oktober 2024 19:02

Oliver Bearman kende een droomdebuut in de Formule 1. Namens het team van Ferrari mocht hij in Jeddah instappen voor de zieke Carlos Sainz, maar bijna had het debuut in duigen gevallen. Zijn manager werd namelijk gebeld door Ferrari, maar kon niet opnemen. Terugbellen lukte niet, want zijn beltegoed was op!

Oliver Bearman Ferrari Jeddah

Tijdens het Grand Prix-weekend in Saudi-Arabië werd Carlos Sainz geveild door een blindedarmontsteking. Antonio Giovinazzi zou de eerste vervanger zijn geweest, maar had andere verplichtingen. Gelukkig was Oliver Bearman wel aanwezig. Hij had net pole position getraind in de Formule 2. In de Beyond the Grid-podcast onthult Bearman dat hij de rit van zijn leven bijna was misgelopen.

"Mijn manager had geen beltegoed meer op zijn telefoon of zo, dus hij kon niet opnemen. Ik miste bijna de race omdat mijn manager zijn belminuten had opgemaakt", begon Bearman.

"Ik belde meteen terug omdat ik godzijdank zelf ook zijn gegevens had en toen vertelde hij met het nieuws: dat ik dat weekend voor Ferrari zou racen. Ik denk dat hij snel doorhad dat ik erg nerveus was door de manier waarop ik tegen hem sprak. Hij had zoiets van, ‘Ollie, rustig maar, het komt allemaal goed.’ Ik weet nog dat ik hem vertelde dat ik over tien minuten op het circuit zou zijn. Dat kon helemaal niet, mijn hotel een half uur rijden van het circuit af lag, maar ik wilde het niet missen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS