Karting • GK4 Kartseries

Denver Bos in de winning-mood met weer een zege in Mariembourg: "Natuurlijk nog steeds blij als ik win"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 09:00

MARIEMBOURG – Kartbelofte Denver Bos heeft zaterdag een indrukwekkende prestatie neergezet tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series. In de Mini Rookie-klasse won de achtjarige coureur uit Hoek van Holland alle races op het circuit van Mariembourg. Hij nam daarmee de leiding in het kampioenschap over.

Denver Bos domineert in Mariembourg en grijpt leiding in GK4 Kart Series

"Ik kan natuurlijk nog steeds blij zijn als ik win. Winnen is altijd leuk", zei een enthousiaste Denver, die dit seizoen al vele wedstrijden won en een week eerder op hetzelfde circuit kampioen van de IAME Benelux Series was geworden. "Ik had daarom wel een beetje verwacht hier ook te kunnen winnen. Mariembourg vind ik ook één van de leukste banen om op te racen. Vooral de eerste bocht is superleuk. Die draait mooi door."

Denvers dag begon sterk met de tweede plaats in de kwalificatie. Dat leverde hem een startpositie op de eerste rij op voor de eerste heat. In die race liet Denver zien waarom de coureur van WJS Racing als één van de grootste talenten in zijn klasse wordt beschouwd. "In de eerste race pakte ik de eerste plek in de tweede ronde", legde de Flying Dutchman uit. "Daarna heb ik bijna de hele tijd op kop gelegen."

De jonge karter kende nog wel een spannend momentje: "Een concurrent wilde in de tweede bocht zijn kart ertussen steken. Bij bocht drie stak hij er weer tussen, en toen kruiste ik hem terug."

De tweede heat verliep vergelijkbaar, met Denver die vanaf poleposition startte en de leiding niet meer uit handen gaf. "Ik pakte een kopstart en ging als eerste door de eerste bocht. Ik reed weg bij de anderen. Niet zo veel, hoor. Uiteindelijk won ik de race met een kleine voorsprong", aldus de jonge karter.

In de finale liet Denver opnieuw zijn klasse zien. "Ik lag al vroeg op kop. Op een gegeven moment, iets voorbij halverwege de race, sloeg ik een gaatje. Ik denk dat mijn tegenstander een foutje had gemaakt, want ik was ik in één keer los."

Hoe dan ook, Denvers focus en race skills kwamen duidelijk naar voren in de slotfase in een race die hij graag wilde winnen om de koppositie in de titelstrijd over te nemen: "Ik dacht: nog drie rondes te gaan, nog twee rondes. Ik wist dat ik er in het droge niet zo makkelijk vanaf zou gaan. Ik zei tegen mezelf: gewoon steeds snel zijn en zien dat je de finish haalt."

Denver Bos

Met zijn overtuigende zege nam Denver de leiding over in het kampioenschap. "Ik moest nog zes punten goedmaken vandaag. Dat is gelukt. Nu sta ik op de eerste plek. Ik denk dat ik nu zes punten voor sta", zei hij trots.

De jonge coureur toonde en passant een volwassen benadering van zijn sport. Ga maar na: "Ik was in de laatste rondes al bezig met het kampioenschap, dat ik de eerste plek over kon nemen. Ik wil altijd mijn doel waarmaken. Als je iets zegt, moet je het ook waarmaken. Het zeggen is makkelijker dan het doen. Alles is makkelijker gezegd dan gedaan."

Maar Denver dééd het ook. Hij beseft dat er nu nog één cruciale race te gaan is, in Genk volgende maand. "Ik moet ervoor vechten", erkende hij. "Ik vind het een klein beetje spannend. Die titel wil ik natuurlijk ook. Als ik dit kampioenschap pak, zou dat superleuk zijn!"

Denver bedankt zijn vader en moeder, Sinan van der Raad, Willem Jan Schoots, zijn zusje, broer en zijn opa's en oma's voor hun onmisbare steun.

Denver Bos wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Texa Daken, Westland Adviesgroep, IKO B.V. en Soprema NL B.V

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS