Karting • Iame X30 Euro Series

Stig De Raedemaeker grijpt felbegeerde zege in IAME Benelux Series in Mariembourg: "Alles viel op zijn plek"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2024 13:27

MARIEMBOURG - Met een indrukwekkende reeks overwinningen heeft Stig de Raedemaeker zaterdag de laatste ronde van de IAME Benelux Series op zijn naam geschreven. De dertienjarige piloot uit Sint-Ulriks-Kapelle was op het circuit van Mariembourg oppermachtig in de X30 Junioren-klasse door twee heats en de finale te winnen.

Stig De Raedemaeker

"Ik was super blij na de laatste ronde. Het hele jaar hebben we een beetje geworsteld. We waren altijd wel snel, maar hadden nooit het geluk. Nu kwam het allemaal samen. We waren supersnel en alles ging perfect dit weekend", straalde Stig.

De jonge beloftevolle Belg toonde niet alleen zijn snelheid, maar ook zijn vechtlust. Ondanks een tegenslag in de kwalificatie, waarin hij te kampen had met een klikbumper, vocht hij zich in de races knap terug naar voren. "Mijn eerste heat was prima. We waren snel. Ik eindigde als tweede, wat goed was voor de standings."

In de tweede en derde heat liet Stig zien dat hij de snelste was op de baan. "Ja, de tweede heat was ook goed. Na de start lagen we ongeveer vijfde en reed ik helemaal naar voren. We reden het gat naar de nummer één helemaal dicht." Met uitslagen van tweede, eerste en eerste in de respectievelijke heats verdiende hij de poleposition voor de finale.

Daarin demonstreerde Stig zijn talent. "Mijn start was best prima en ik sloeg direct een klein gaatje. Dat heb ik daarna vergroot." De overwinning was een welkome ontlading voor de jonge coureur. "Het voelde heel fijn om al die druk van me af te hebben. Ik had mezelf wat druk opgelegd omdat ik wilde winnen. Ik reed in de finale op de eerste plek en moest die plek proberen vast te houden. Ik was superblij, het is moeilijk te omschrijven."

De prestatie van Stig, die dit seizoen racet op een Kosmic-kart, is des te indrukwekkender gezien zijn jonge leeftijd en recente overstap naar de Juniorenklasse. "Ik ben net dertien geworden en race sinds ik tien jaar ben. Vorig jaar reed ik nog bij de Mini's. Het is heel goed om nu tussen de grote jongens te winnen. Ik wist dat het dit jaar niet gemakkelijk zou worden. Maar nu viel alles op zijn plek. Hier hadden we gewoon zoveel snelheid."

Stig De Raedemaeker

Naast zijn raceactiviteiten combineert Stig het karten met zijn schoolwerk. "Op school weten sommigen dat ik op hoog niveau race, maar ik praat er niet veel over. School werkt wel mee als ik naar het buitenland moet voor races, dat is allemaal geregeld met de directie Ik wil mijn school er voor bedanken."

Met het oog op de toekomst kijkt Stig al uit naar zijn volgende uitdaging. "Dit jaar heb ik nog de IAME World Finals in Valencia voor de boeg. Daar ga ik naartoe om te winnen!" Met zijn recente overwinningen en groeiende zelfvertrouwen lijkt Stig alvast klaar voor die serieuze internationale test.

Hij is dankbaar voor de steun die hij krijgt. "Ik wil graag mijn vader en moeder bedanken, de supporters en vooral Gijs. Hij is mijn monteur, doet eigenlijk alles voor mij en maakt me altijd supersnel. Ook Bas ben ik dankbaar voor de motoren, en daarnaast het fijne team en de leiding."

Stig De Raedemaeker wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Derametal.

Volg Stig op zijn Instagram.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS