Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Teleurstellend Silverstone-weekend voor Richard Verschoor

Uitgegeven door HJ van Keulen • 15 juli 2019 12:27

Silverstone (Engeland) – De vierde ronde van het FIA Formule 3 Kampioenschap is voor TeamNL-rijder Richard Verschoor uiterst teleurstellend verlopen. Op het circuit van Silverstone reed de 18-jarige MP Motorsport-piloot in de eerste wedstrijd van het weekend nog wel een mooie inhaalrace, maar meer dan een 17de plaats leverde dit niet op. In de tweede wedstrijd had Verschoor last van totaal versleten banden en moest daardoor steeds meer terrein prijsgeven om na 20 ronden als 21ste te worden afgevlagd.

Richard_Verschoor_Silverstone

De vierde ronde van het FIA Formule 3 Kampioenschap werd verreden op het ultrasnelle Silverstone, een baan met lange rechte stukken en snelle bochtencombinaties. Het veld van dertig auto’s is zo aan elkaar gewaagd, dat inhalen lastig is. In eerdere wedstrijden van dit seizoen werd dan ook al duidelijk dat een goede kwalificatie essentieel is voor een toppositie in de twee te verrijden races. TeamNL-rijder Richard Verschoor was er dan ook veel aan gelegen om er op het juiste moment een snelle ronde uit te persen. Helaas verliep de kwalificatie niet zoals gewenst en hoewel de 18-jarige MP Motorsport-coureur op slechts één seconde van de poleposition bleef steken, bracht dit hem toch niet meer dan een tegenvallende 18de startpositie voor race één. “Gelukkig kon ik in het tweede rondje met de tweede set banden nog wat redden, anders had ik nog verder naar achteren gestaan”, blikte de Nederlander terug.

Verschoor wist daarmee dat hem een zware taak te wachten stond om nog richting de top tien en dus de punten voor het kampioenschap te rijden. De TeamNL-piloot begon voortvarend en had na twee ronden al de 16de plek te pakken. In de derde ronde kwam Verschoor in de strijd met een andere rijder op de kerbstones, moest door het gras en viel terug naar plek 25 waardoor hij weer van voren af aan kon beginnen. Dat het tempo er wel was, bewees Verschoor in het verloop van de race. In zijn inhaaljacht had de jonge Nederlander zelfs even de snelste raceronde in handen en passeerde diverse tegenstanders om uiteindelijk acht plaatsen winst te boeken en als 17de de finish te passeren, tevens zijn startpositie voor race twee.

Helaas verging het de MP Motorsport-piloot in race twee niet beter. In de aanvangsfase wist Verschoor nog twee posities winst te boeken, maar daarna ging het snel minder waardoor de Nederlander terugviel naar plaats 23 om uiteindelijk als 21ste te worden afgevlagd. “In de eerste wedstrijd was de racepace uitstekend en lag de auto ook goed. Helaas zorgde dat uitstapje ervoor dat ik weer ver werd teruggeworpen. Wat er precies mis was in race twee weet ik niet. Het ging totaal niet en na zes ronden waren de banden al volledig op en leek het of ik op ijs reed. Al met al een slecht weekend. We gaan alles goed analyseren om over twee weken in Hongarije sterk terug te komen”, aldus Verschoor over zijn moeilijke weekend in Silverstone.