Karting • Karting Diversen

Christiaan de Kleijn sluit sterk DKM-seizoen af met knappe derde plaats overall! "Niet echt verwacht zo ver voorin mee te doen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2024 12:40

WACKERSDORF - Karttopper Christiaan de Kleijn heeft zondag in Wackersdorf een uitstekend seizoen in het DKM-kampioenschap afgesloten met de derde plaats in het eindklassement. De negentienjarige rijder uit Bosch en Duin kende een weekend met ups en downs tijdens de zesde en laatste ronde van de Duitse titelstrijd in de KZ2-klasse, maar stelde een podiumplaats in de eindstand ‘gewoon’ veilig.

Sterke P3 Christiaan de Kleijn Meisterschaft DKM

"Ik ben wel blij dat ik derde ben geworden, maar de laatste race was echt balen", vatte Christiaan zijn gemengde gevoelens samen. "In de finale viel ik uit met een kapotte motor."

Het weekend begon al moeizaam voor de talentvolle Nederlander. "In de kwalificatie had ik geen snel rondje kunnen rijden omdat ik in de voorlaatste ronde werd aangetikt en ik nog geen snelle ronde had neergezet", legde hij uit. "Dat was echt jammer want in de vrije training had ik de tweede tijd neergezet. De snelheid was dus goed."

Ondanks de tegenslagen in de kwalificatie toonde Christiaan zijn vechtlust in de heats. "Nu moest ik in de eerste heat als laatste starten en werd ik toch nog veertiende. In heat twee werd ik twaalfde en in de superheat reed ik van de dertiende naar de zevende plek."

Die prestaties leverden hem de negende startpositie op voor de finale. Helaas eindigde zijn race al in de eerste ronde. "Ik had een goede start, ik reed na de eerste bocht al op de P7, maar even later sloeg mijn motor vast. Dat was dus einde race", vertelde hij teleurgesteld.

Christiaan de Kleijn

Ondanks het onfortuinlijke einde keek Christiaan tevreden terug op zijn seizoen in het DKM. "Het was een heel goed seizoen. Ik had niet echt verwacht zo ver voorin te kunnen meedoen. Ik heb een aantal races gewonnen, waarvan één keer de finale, in Kerpen. Ook ben ik een paar keer tweede geworden."

Christiaan schreef zijn sterke prestaties toe aan zijn groeiende ervaring. "Het is mijn tweede seizoen op het hoogste niveau. Mijn ervaring heeft me echt wel geholpen. De snelheid was vorig jaar ook wel goed, maar toen had ik natuurlijk wat minder ervaring. Met meer ervaring gaat het allemaal wat makkelijker. Je weet beter wat je moet doen in bepaalde situaties."

Als hoogtepunt van zijn seizoen in de Duitse titelstrijd noemde hij zijn overwinning in Kerpen. "Ik ben daar altijd snel en wist dat ik daar kon winnen. Al had ik dat niet per se verwacht."

Christiaan richt zich nu op de Champion Of the Future-wedstrijd in Portimao. Dat is een voorbereidingswedstrijd op het WK dat van 10 tot en met 13 oktober op diezelfde baan wordt gehouden. "Ik hoop er natuurlijk snel te zijn en voorin te kunnen meedoen”, zei hij. “Maar het is vooral een trainingsweekend om die baan te leren kennen. Ik heb er één keer eerder gereden. Het is een leuke en mooie baan."

Christiaan bedankt zijn monteur Raimo, Jeroen Kramp, Michel Vacirca, zijn ouders en familie, iedereen bij CRG Holland en zijn sponsoren.

Christiaan de Kleijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
Fornhese BV Import-Export Trucks
Erkende verhuizers Brenen.nl
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein
Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn B.V

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS